Hlavní obsah

Slepá babička střílí jako Robin Hood

– UFFCULME

Anglické lukostřelkyni se podařil neuvěřitelný zásah, když jedním šípem rozstřelila druhý. A jako by toho nebylo dost, Tilly Trotterová (74) je slepá. Paní Trotterové se tento kousek, mezi lukostřelci známý jako "Robin Hood", podařil při tréninku klubu Wellington Bowmen v Somersetu.

Foto: Profimedia.cz

Ona sama sice tvrdí, že její neuvěřitelný zásah je naprosto náhodný, ale zdá se, že náhody ji potkávají docela často.

Článek

"Druhý šíp udělal při zásahu prvního šípu takový kravál, že jsem se bála, jestli jsem netrefila strop nebo nerozbila něco drahého," říká paní Trotterová, kterou před dvěma lety přivedla k tomuto sportu její vnučka.

"Pak jsem ale uslyšela, jak lidé vyskakují a nadšeně křičí, že se mi podařil Robin Hood. Je to šance jedna z miliónu a opravdu naprostá náhoda." Paní Trotterová z městečka Uffculme přišla o většinu zraku po úrazu hlavy před sedmnácti lety.

Vidí pouze pohyb a při střelbě jí pomáhá manžel

"Vidím pohyb, ale ve středu zorného pole nevidím vůbec nic," vysvětluje. Při střelbě jí pomáhá manžel, Tony, který jí říká, jak každá střela vyšla. "Má ale zakázáno říkat mi, abych mířila napravo či nalevo. Před vypuštěním šípu dělám veškerá rozhodnutí sama," říká rekordmanka.

Ona sama sice tvrdí, že její neuvěřitelný zásah je naprosto náhodný, ale zdá se, že náhody ji potkávají docela často. Vloni vyhrála zlatou medaili na Národním mistrovství sportů pro nevidomé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám