Hlavní obsah

Teplárna na Ukrajině přirovnává neplatiče k Hitlerovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DONĚCK

Skandál svým billboardem způsobila teplárna v ukrajinském Doněcku. Neplatiče totiž přirovnává na obrázku k Hitlerovi, kterého napichuje na svůj bajonet sovětský voják rudé barvy. A pod tím vším je výstražný slogan: „Kdo neplatí za teplo – bude potrestán!“

Článek

Ve městě přitom museli v minulosti stáhnout plakát se Stalinem, který vyhrožoval neplatičům za bydlení.

Výkonný ředitel teplárny Oleksandr Semčenko karikaturu obhajuje. „Tento obrázek ukazuje obyvatelům, že dlužníci jsou jako zlo… A ten obrázek poraženého a zlomeného zla připomíná všem neplatičům, že trest za neplacení svých poplatků za plyn se jim nevyhne,“ uvedl Semčenko pro RIA Novosti.

Podle ekonomů má společnost na neplatičích obrovské ztráty, které jí činí problémy platit za dodávky plynu. Firma už podala na čtrnáct tisíc žalob proti neplatičům a několik tisíců dlužníků je od plynu a teplé vody odpojeno.

„To je stupidní, jinak to nemůžu nazvat. Zjistím, kdo je za to zodpovědný. Ty billboardy budou určitě staženy,“ uvedl agentuře primátor Doněcku Olexandr Lukjančenko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám