Hlavní obsah

V Anglii lze sledovat pohřeb na internetu

– LONDÝN

Svého času slavil velký úspěch britský film Čtyři svatby a jeden pohřeb. Dnes by se jeho název mohl klidně změnit na "čtyři kamery a jeden pohřeb", protože taková je podstata nové služby, která se prosazuje na internetu. Jejím cílem je umožnit truchlícím, aby se mohli zúčastnit pohřbu, i když na něj nemohou jet osobně, píše britský list Daily Mail.

Článek

Tuto službu už nabízí osm krematorií v Británii. Za poplatek 75 liber (asi 2500 korun) dostanou zájemci heslo, které jim umožní sledovat v jen nepatrně zpožděném přímém přenosu smuteční obřad, který zaznamenávají kamery umístěné diskrétně v zadní části krematoria.

Záznam pohřbu je k dispozici po následujících sedm dn. Koupit se dá také DVD s nahrávkou za 50 liber či za polovinu zvukový záznam.

"Jak se lidé o téhle možnosti dozvědí a úměrně tomu, jak se bude zlepšovat technologie, jsem si jistý, že bude naše služba čím dál tím oblíbenější," říká Alan Jeffrey, který řídí britskou společnost Wesley Music, jež začala službu nabízet. "Rodiny jsou dnes roztroušené po různých koutech světa víc než kdykoli předtím," dodal. Podle něj existuje obdobná služba už existuje také v Austrálii a Brazílii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám