Hlavní obsah

V Lotyšsku byl po 16 letech nalezen unesený chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIGA

Lotyšská policie vyřešila 16 let starý případ únosu dítěte. Zjistila, že chlapec unesený v roce 1992 ve věku jednoho a půl měsíce ve městě Daugavpils, žije u jisté ženy, kterou považuje za svou matku. Identitu chlapce potvrdil test DNA.

Článek

Případ už je z trestního hlediska promlčen, hlavní aktér - muž, který dítě unesl - navíc už nežije. Nevlastní "matka" vypověděla, že kojence přinesl domů před 16 lety její muž. Ona prý neměla ponětí, odkud dítě vzal, ale nechali si jej a vychovali.

Teenager se nyní bude muset rozhodnout, s kým bude chtít až do své dospělosti žít: s vlastní matkou, s níž se zatím ještě nesetkal, nebo s ženou, která jej vychovala a je v současnosti pro jiný delikt ve vězení. Třetí možností je, že mu náhradní matku určí soud.

Policie teprve nedávno získala od soudu v Daugavpilsu dokumentaci s podrobnostmi o únosu. Odmítla ale údaje ze spisu zveřejnit, uvedla agentura APA, která o případu informovala. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám