Hlavní obsah

V popelnici našli živou holčičku s 23 prsty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LA PAZ

Zcela zdravou holčičku našli v jednom z nejchudších bolivijských měst El Alto. Podle čtvrteční zprávy agentury EFE ji zdravotní sestra, která ji objevila, odnesla do dětského útulku. Možným důvodem, proč se jí rodiče zbavili, je nadbytečný počet prstů na jejích končetinách.

Foto: David Mercado, Reuters

Bolivie je chudá a zaostalá, mnohé domorodé ženy se živí prohledáváním vytěžených hald.

Článek

Holčička má na levé ručce šest prstíků, na pravé pět a malý ztluštěný výrůstek. Na obou nožičkách má po šesti prstech. Lékařská prohlídka zjistila, že děvčátko nemá žádné zdravotní problémy.

Miminko je zcela zdravé a všech 23 prstíků mu funguje normálně. "Je těžké stanovit, které z nich jsou vlastně nadbytečné," uvedla ředitelka úřadu pro děti Rosmery Cordónová.

Děvčátko v budoucnu čekají další vyšetření, aby lékaři mohli doporučit chirurgický zákrok, při němž se prsty odstraní.

Narození dětí s nadbytečným počtem prstů není až tak vzácné a jejích odstranění nepředstavuje větší problém. V zaostalých oblastech ale mohou být takovéto vady vnímány negativně, děti jsou spojovány s ďáblem nebo s temnými silami. Chudí lidé si navíc zákrok nemohou dovolit zaplatit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám