Hlavní obsah

Nejlépe placeným řečníkem na světě je Donald Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Nejlépe placeným řečníkem na světě je americký finanční magnát Donald Trump. Za každý proslov, se kterým vystoupil na seminářích o investování do nemovitostí, mu americká společnost pro vzdělávání dospělých The Learning Annex v letech 2006–7 zaplatila pohádkových 1,5 miliónu dolarů (přes 24 miliónů korun).

Článek

Napsal to americký časopis Forbes s tím, že jde o vůbec největší sumu, jaká kdy byla za jednotlivý proslov vyplacena.

Prezident společnosti Bill Zanker tvrdí, že na každé z těchto akcí vydělal, protože vstupné činilo 500 dolarů (přes 8 tisíc korun).

"Trump si zaslouží každý cent z té částky, kterou dostal. Pracuji v oboru 30 let. Je nejlepší řečník v obchodní sféře, nikdo jiný nepřitáhne takové davy,“ pochvaluje si Zanker, který chtěl najmout i Paris Hiltonovou, aby pronesla řeč na téma Budování obchodní značky, ale ta prý odmítla.

Na dalších příčkách Blair i Clinton

Pěkné honoráře za proslovy na veřejnosti dostávají také britský expremiér Tony Blair a americký exprezident Bill Clinton.

I když cena za jedno jejich vystoupení zdaleka nedosahuje miliónu dolarů, (Blair dostává zhruba polovičku) zůstává Clinton nejoblíbenějším špičkovým řečníkem, který za svůj výkon požaduje až 450 tisíc dolarů (asi 7,3 miliónu korun). Za rok 2006 si jen díky proslovům přišel na 10,2 miliónu dolarů.

Nejlépe placení řečníci v historii
PořadíOsobnostHonorář za jeden proslov (v mil. $)
1.Donald Trump1,5
2.Ronald Reagan1
3.Tony Blair0,5
4.Bill Clinton0,45
5.Rudy Giuliani0,27
6.Allan Greenspan0,25
Zdroj: Forbes

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám