Hlavní obsah

Žena z Ostravy oslavila 103 let jízdou na rotopedu

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ještě ani neochutnala narozeninový dort a už se stotříletá Josefa Odehnalová z Ostravy vydala všem ukázat, jak se pořádně jezdí na rotopedu a dělají dřepy. Nejstarší obyvatelka moravskoslezské metropole v pátek tímto neuvěřitelným způsobem oslavila doma své další narozeniny.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Stotříletá Josefa Odehnalová z Ostravy každý den poctivě jezdí na rotopedu.

Článek

Všichni přítomní se nestačili divit, když Josefa na rotoped usedla. Kdo očekával, že několikrát ztěžka zatočí pedály kvůli přítomným kamerám a fotoaparátům, byl rychle vyveden z omylu. Rodina nemohla energickou stotříletou ženu z rotopedu prakticky dostat. Když se jim to po chvíli přesvědčování přece jen podařilo, neskutečné sportovní představení pokračovalo. Na řadu totiž přišly dřepy a shyby.

"A kolik jich mám ještě udělat?“ ptala se všech přítomných oslavenkyně. "To už stačí, babičko,“ odpovídala vnučka, která se jí snažila domluvit, ať si jde zpátky sednout k narozeninovému dortu a sektu. "Tak jich ještě udělám pět a půjdeme,“ vzkázala.

Každý den rotoped, dřepy a frťan

Bez ranního cvičení si nedovede svůj denní režim Josefa Odehnalová, která je původem z Brna a v Ostravě žije od roku 1950, představit.

"Každý den jezdím na rotopedu, potom dělám dřepy a shýbám se,“ vypráví. Během dne nikdy nechybí malý "panáček“ alkoholu. "Nejraději má becherovku, dneska ale měla praděda,“ vylíčila vnučka Petra Hrubá, která se o babičku stará.

"Mám ráda i pivo. Z jídla svíčkovou nebo hranolky s tatarkou,“ doplnila oslavenkyně, která se ráda dívá na televizi, každý den si musí přečíst noviny a vyluštit křížovku. "Samozřejmě si nenechala ujít v televizi slib prezidenta. Akorát nadávala, že raději nezvolili toho Švejnara,“ podotkla vnučka.

Odehnalová se svým manželem, který byl horníkem, vychovala dceru a syna. Pracovala jako kuchařka v jeslích, většinu života však byla v domácnosti. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám