Hlavní obsah

Američanka porodila jednovaječná trojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANHASSET

Američanka Allison Pennová porodila ve středu jednovaječná trojčata. Informovala o tom agentura AP. Pravděpodobnost, že na svět přijdou identická trojčata, je přitom při běžném oplodnění jedna ku 200 miliónům.

Článek

Trojice chlapců se narodila po umělém oplodnění, kdy je ovšem pravděpodobnost narození identických dvojčat a trojčat vyšší. Lékaři zavedli jednatřicetileté ženě jen jedno embryo, které se ale rozdělilo na dvě, přičemž jedna z půlek se opět rozdělila. To je podle lékaře Pennové velmi nezvyklé.

Pennové s manželem se dlouho nedařilo mít děti, tak doufali po umělém oplodnění alespoň v jedno. Když se prý dozvěděli, že na cestě jsou trojčata, "zůstala Allison koukat s otevřenou pusou", uvedl manžel Pennové Tom.

Aby je rodiče a zdravotníci rozlišili, mají chlapci každý na jiném nehtu trošku laku. Logan Thomas na palci, Eli Kirkwood na ukazováčku a Collin McGuire na prostředníčku. Loganovi podle lékařů hrozí problémy s nefunkčními ledvinami, ostatní chlapci jsou zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám