Hlavní obsah

Žena jde do vězení, protože nevrátila vypůjčené knihy

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Američanka skončila na šest dní ve vězení za to, že neodevzdala knihy zpět do knihovny. Keely Givhanovou z města Beloit ve Wisconsinu zastavila dopravní policie, protože neměla osvětlenou svou SPZ. Když policista začal kontrolovat, koho to zastavili, zjistili, že na ženu byl vydán zatykač, jelikož se nedostavila k soudu v kauze nevrácených zápůjček z knihovny.

Článek

Givhanová, která se mezitím přestěhovala, tvrdí, že nikdy z knihovny neobdržela upozornění na zpoždění vrácení knih. Informoval o tom místní tisk. Uvedla, že neví nic o tom, že by nevrátila tři knihy či měla uhradit soudní výlohy ve výši 330 dolarů (5500 Kč).

"Zastavili mě, jelikož jsem neměla žárovku ve světle, které osvěcuje SPZku," řekla Givhanová, která je matkou a zároveň ještě i studentkou. "Pak už mě policista jen vzal přímo vězení v Rock County," dodala.

Jelikož neměla ani ona ani její rodinní příslušníci peníze na splacení pokuty, musela zůstat ve vězení po dobu šesti dnů.

"Pokuta je pokuta," řekl vedoucí beloitské policie Bill Tyler. Ředitel knihovny Dan Zeck už ho pak jen doplnil: "Lidé si mohou každý rok vypůjčit knihy v ceně tisíců dolarů. Žádáme je o jediné, aby je vraceli."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám