Hlavní obsah

Na francouzskou riviéru si přišel zaplavat divočák

MARSEILLE

Obyvatelé středomořského ostrůvku Port-Cros východně od Marseille nevěřili svým očím, když před několika týdny objevili na jeho březích stopy divočáka. Jejich otázky zanedlouho rozptýlil snímek pořízený fotoaparátem, který se spouští automaticky při každém pohybu v zorném poli.

Článek

Novým obyvatelem ostrova, který je známý jako ráj ptactva a na kterém nikdy nežil žádný velký savec, je skutečně asi čtyřicetikilový štětináč.

"Buď ho tady někdo nesvědomitý vypustil, nebo, což není nemožné, sem doplaval sám," citoval dnes deník Le Parisien bývalého pracovníka přírodního parku z Port-Cros. Námořníci prý občas vidí divočáka plavajícího dost daleko od břehu.

Port-Cros je ovšem od pevniny vzdálen asi deset kilometrů, takže pokud tam divočák, byť třeba s pomocí mořských proudů, doplaval sám, našla francouzská mistryně světa v plavání Laure Manaudouová svého mistra, píše Le Parisien.

Nový obyvatel ostrova prý na něm brzo našel vodu a za potravu mu slouží vzácná vegetace přírodního parku. To ale dělá starosti jeho správcům. Pokud by prý štětináč působil příliš velké škody, bylo by potřeba ho odchytit. Některým místním lidem by ani nevadilo si na něm pochutnat, píše list.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám