Hlavní obsah

Soud zakázal Italům drbání v rozkroku na veřejnosti

Novinky, jky
COMO

Italský nejvyšší soud vynesl rozsudek, který bude působit jako precedens i v dalších podobných případech. Muži mají od nynějška zakázáno škrábat se na veřejnosti v rozkroku nebo si do těchto míst přes oblečení vůbec sahat. V Itálii se přitom jedná o starodávný zvyk. Muži to tam často dělají, například když debatují o vážných chorobách.

Článek

Tradice netradice, nejvyšší soud vynesl rozsudek, že dvaačtyřicetiletý muž z Coma porušil zákon tím, že se na veřejnosti ostentativně dotýkal svých genitálií přes oblečení. Informoval o tom deník Daily Telegraph.

Jeho právníci popsali, že jejich mandant učinil nutkavý a nedobrovolný pohyb vzhledem k nepohodlnému oblečení. Soud to ovšem vyhodnotil tak, že muž se zachoval opačně, než by se na chování na veřejnosti slušelo.

"Zákon požaduje od každého, aby se zdržel od chování, které je pro okolí potenciálně urážlivé," oznámil muži soudce a dodal, že je odsouzen k zaplacení pokuty (v přepočtu 50 000 korun) a výloh na soudní řízení (25 000 korun).

Porota pak podotkla, že když se budou chtít v budoucnu muži zase poškrábat v rozkroku, tak by měli počkat na soukromí svého domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám