Hlavní obsah

Aligátoři vyděsili policisty u domu drogového dealera

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DAYTON

Na nezvyklou překážku narazili dva policisté v Daytonu v americkém státě Ohio, když pronásledovali jednoho obchodníka s drogami a chtěli si jej „vyzvednout“ v jeho domě. Stavení totiž hlídali aligátoři, kteří jinak velmi otrlé muže v uniformě vyděsili.

Foto: Archiv, Novinky

Krokodýli hlídající sídlo drogových magnátů nebyli velcí, ale zuby měli ostré.

Článek

Zvířata nebyla příliš velká - jejich délka dosahovala pouhých 60 až 120 centimetrů. Policisté se ale přesto na střežený pozemek neodvážili a požádali o posily.

Zvířata nebyla příliš velká - jejich délka dosahovala pouhých 60 až 120 centimetrů. Policisté se ale přesto na střežený pozemek neodvážili a požádali o posily.

Jejich nadřízení nejprve neměli pochopení a v narážce na film o svérázném australském lovci aligátorů vzkázali zasahujícím kolegům, že „v naší jednotce nemáme žádného Krokodýla Dundeeho“.

Dundee se nakonec objevil

Pak si ale někdo vzpomněl, že na předměstí slouží policista, jenž má lov exotických zvířat jako vedlejší povolání a zároveň hobby. Mnohokrát už v podobných případech zasahoval. Například před půl rokem musel odlovit hroznýše hlídajícího dům jiného obchodníka s narkotiky.

Jak zátah na aligátory dopadl, agentura AFP, která o případu informovala, nesdělila. Připomněla ale, že zločinci v Ohiu si nechávají střežit svá obydlí nejrůznějšími predátory stále častěji. Jestliže zmíněný policista a krotitel nebezpečných zvířat před 34 lety, kdy se svým koníčkem začínal, pomáhal řešit asi šestkrát do roka, je nyní ke speciálním zásahům povoláván až desetkrát do měsíce.

„Sotva bychom našli drogového velkoobchodníka, jehož dům hlídá pudl,“ řekl policejní důstojník Tom Harrison.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám