Hlavní obsah

Myš donutila nouzově přistát osobní letadlo

PEKING

Myš je drobný hlodavec představující pro člověka jen minimální bezprostřední nebezpečí. Přesto je v očích mnoha lidí hrůzným tvorem, kvůli němuž neváhají skákat po stolech či dokonce nechat nouzově přistát letadlo. Přesně to se stalo v Číně, kde malá myška vyskočila jedné pasažérce z kapsy a způsobila přerušení pravidelné linky.

Foto: ČTK

Bezpečnostní opatření zřejmě nejsou v Číně dokonalá.

Článek

 Myšku podle britského serveru Ananova propašovala v kabátě Jü-lien Liuová. „Usnula jsem, a když jsem se probudila, zjistila jsem, že ta myš zmizela. Tak jsem kontaktovala posádku, zda by mi nepomohla hledat,“ svěřila novinářům majitelka hlodavce.

Posádka si tu informaci nechala pro sebe, aby se vyhnula panice jiných cestujících, ale letadlo ihned nouzově přistálo na Mezinárodním letišti Siao-Šan. „Po přistání jsme letadlo dali do karantény a prohledali ho pětkrát velmi pečlivě, ale s žádným výsledkem,“ potvrdil mluvčí letiště.

Po dvou a půl hodinách marného hledání byl aeroplán nakonec opět vypuštěn do letového provozu a zamířil do své cílové stanice Šen-čenu. Řada cestujících však byla rozhořčena zpožděním a vyhrožovala aerolinkám žalobou, že nezajistily dostatečně, aby myš na palubu nemohla proniknout.

„Museli jsme tam čekat dlouhou dobu a nemohli odletět jen kvůli bezpečnostní chybě,“ zlobil se jeden z pasažérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám