Hlavní obsah

Miss ČR 2008 má svou první vítězku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Škola miss v Las Vegas přinesla první titul již dvacátého ročníku Miss ČR 2008. Zástupci realizačního týmu a médií volili nejkrásnější a nejsympatičtější dívku amerického soustředění - Miss Blue Style. Stala se jí dvacetiletá dívka z Karviné Zuzana Jandová, která bude ve finále vystupovat pod číslem 7.

Článek

Více než polovinu celého soustředění trápila Zuzanu Jandovou nemoc, která jí znemožňovala účast na některých akcích a zároveň ji také vyčerpávala vzhledem k nutnosti natočit medailonky pro TV Nova a nafotit snímky s profesionálním fotografem Ondřejem Pýchou. Většinu akcí absolvovala jen díky práškům proti horečce a silné vůli. Odměnou jí pak byl titul.

Lekce chování od odborníka na etiketu Ladislava Špačka.foto: Právo/Michaela Říhová

"Samozřejmě, že mám obrovskou radost, je tu tolik holek, které by si to zasloužily také. Jen se bojím, aby se neříkalo, že jsem vyhrála díky té nemoci. Jsme tu ale docela dobrá parta, tak to snad nehrozí," řekla Novinkám Zuzana Jandová, která je zřejmě i jednou z hlavních favoritek pro brněnské finále. To se bude konat již 15. března tradičně v Bobycentru.

Konec soustředění odnesl na zdraví i odborník přes etiketu a mluvčí bývalého prezidenta Václava Havla, Ladislav Špaček. Toho skolila v úplném závěru pobytu v USA ledvinová kolika a musel vyhledat lékařskou péči. Ta ho ovšem velmi zklamala.

Ladislav Špaček učil finalistky správnému stolování. Foto: APK/2

"Ledvinová kolika je poměrně vážná, přijel jsem na ambulanci a oni mě tam nechali čekat přibližně asi čtyři hodiny, nerozlišovali vážnost jednotlivých případů," řekl Novinkám zklamaně Špaček a dodal: "Levné to navíc také nebylo."

Nakonec ale mohl Ladislav Špaček odcestovat spolu se zbytkem výpravy přes Atlantu zpět do České republiky. Na zkušenost s americkým zdravotnickým systémem zřejmě ovšem ještě dlouho nezapomene.

Reklama

Související články

Finalistky Miss ČR: první den v Las Vegas

Za luxusní destinace se platí, a to nejen penězi. Tři hodiny čekání na ruzyňském letišti, deset a čtvrt hodiny dlouhý let do Atlanty, a dalších pět hodin...

Výběr článků

Načítám