Hlavní obsah

V přímém přenosu zpráv pochodoval moderátorům po stole šváb

AŠCHABAD

Pro turkmenské diváky, kteří sledovali oblíbený noční zpravodajský program Vatan, to měl být jen další obvyklý příděl informací o deváté hodině večerní. Jejich pozornost však nakonec nepoutal moderátor, ale cosi velkého a tmavého, co se nenuceně pohybovalo přes celý stůl: velký hnědý šváb.

Článek

Zástupci neoblíbeného hmyzího řádu se podařilo naprosto nerušeně přecupitat celou desku moderátorského stolu. A celý zpravodajský pořad, včetně švábího extempore, měl nakonec ještě reprízu o dvě hodiny později.

Teprve druhý den však celá záležitost způsobila vztyčené vlasy na hlavách úředníků ministerstva kultury, kteří o broukovi do té doby neměli potuchy.

Přítomnost švába neunikla ani pozornosti důležitého diváka, totiž samého prezidenta republiky Gurbanguliho Berdymuhamedova. A ten nezaváhal a rozhodl se učinit okamžitě opatření. Výsledkem jsou nejméně tři desítky vyhozených zaměstnanců hlavní televizní stanice v zemi, napsal internetový server Kronika Turkmenistan.

Mezi propuštěnými jsou novináři, ředitelé, kameramani i technici. O osudu švába, který si prožil svých pět minut slávy, žádný sdělovací prostředek informace nepřinesl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám