Hlavní obsah

Putin vyděsil skotskou firmu objednávkou půl tuny lososů

LONDÝN

Ruský prezident Vladimir Putin si objednal přes zprostředkovatele u skotské firmy Lossie Seafoods půl tuny uzeného lososa, a vyvolal tím v tomto podniku specializovaném na obchod s rybími lahůdkami zděšení.

Foto: Alexander Natruskin , Reuters

Vladimir Putin při projevu

Článek

Šéf firmy Charles Devin ve snaze prověřit, zda je tak velká objednávka myšlena vážně, telefonoval příslušnému ruskému obchodníkovi, a ten mu potvrdil, že množství objednal "prezident". Skotský podnikatel z toho vyvodil, že jde o prezidenta ruské obchodní firmy.

"Vaše firma musí připravovat opravdu obrovskou party, s takovým množstvím lososa," podivoval se skotský podnikatel podle BBC. Teprve když ruský zástupce vysvětlil, že konečným objednatelem je "Vladimir Putin, prezident naší země", vše se vysvětlilo.

"Řekl jsem jenom: no nazdar, tak to je docela jiný kalibr, a kontrakt jsme potvrdili," řekl Devin. Pochlubil se ale, že jeho firma dodala i tak nebývalé množství uzeného lososa včas. Putin byl prý natolik spokojen, že firmě poslal děkovný e-mail. Devin nyní očekává, že by další lukrativní objednávky z Ruska mohly pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám