Hlavní obsah

Missky zaskočila v Grand Canyonu sněhová bouře

Novinky, Jakub Kynčl (Las Vegas)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Když si finalistky tradiční soutěže krásy Miss ČR 2008 odskočily několik set kilometrů ze slunečného Las Vegas v Nevadě do arizonského Grand Canyonu, ani v nejmenším nečekaly, že je u světoznámé „díry“ zaskočí silná sněhová bouře. Přibližně 15 minut mohly dívky pozorovat rozlehlost přírodního klenotu, než jej bezohledně zahalila mlha spojená se silnou sněhovou bouří.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Dvanáctka finalistek s Taťánou Kuchařovou pózuje u Grand Canyonu.

Článek

Pondělní večer dívky čekalo výjimečné představení z cyklu Cirque du Soleil zvané Le Réve, kterou dívkám zajistily APK/2 a cestovní kancelář Blue Style. Show, kterou hostí známý lasvegaský hotel Wynn, dívky pozorovaly doslova se zatajeným dechem. Monumentální představení, kterému dominovalo pohyblivé pódium umístěné v kruhovém bazénu a akrobatické výkony aktérů, dívkám z paměti zřejmě ještě dlouho nevymizí.

„Show to byla úžasná, člověk si při ní bohužel i uvědomí, že něco takového by u nás nebylo z finančního a technického hlediska možné,“ řekla Novinkám finalistka Zuzana Jandová. Úterní den byl pak o něco volnější – některé dívky pózovaly pro snímky fotografa Ondřeje Pýchy. Večer pak trojice dívek starších 21 let navštívila jednu z proslavených lasvegaských diskoték.

„Bylo to skvělé zapařit si v Las Vegas, jen mě mrzelo, že jsme tam nemohly být všechny, americké zákony jsou v tomto směru hodně přísné. Středě dominovala návštěva Grand Canyonu. Více než pětihodinová cesta z Las Vegas se málem nevyplatila, když výpravě nepřálo počasí. Naštěstí aspoň několik minut zůstal pohled do Grand Canyonu českým očím odhalen.

Postarší řidička děsila celou výpravu

„Pohled přímo dolů mě fascinoval, člověk úplně zapomene, co se okolo něj děje a kde je,“ rozplývala se Zuzana Jandová, přičemž ji další finalistka Romana Pavelková rychle doplnila: „Krásná opravdu monumentální díra,“ smála se pohledná třiadvacetiletá blondýnka, která momentálně nemá přítele.

Stejně jako ostatní dívky, má i Pavelková v rámci soutěže jasné přání: „Moc ráda bych se dostala do první trojky, ale to asi každá z nás,“ dodala.

Po deseti minutách se Grand Canyon zahalil do mlhy a z nebe začaly padat bílé vločky, které po několika minutách zasypaly celé okolí arizonského klenotu. Cesta zpět byla poté opravdovým hororem, když nebylo vidět na více než deset metrů.

Více než sedmdesátiletá řidička pak nenechala při zpáteční cestě nikoho v klidu usnout. Zvláště když v jeden moment ve vánici oznámila, že se zřejmě ztratila. Šťastný návrat do Las Vegas byl pak tedy opravdovým uklidněním pro celou výpravu a možná i pro ní samotnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Finalistky Miss ČR: první den v Las Vegas

Za luxusní destinace se platí, a to nejen penězi. Tři hodiny čekání na ruzyňském letišti, deset a čtvrt hodiny dlouhý let do Atlanty, a dalších pět hodin...

Výběr článků

Načítám