Hlavní obsah

Na londýnském letišti Gatwick přežíval tři roky bezdomovec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tři roky se dařilo Anthoneymu Delaneyovi přežívat na letišti Gatwick poblíž Londýna. Teď však bude využívat teplo a stravu věznice, poněvadž několikrát porušil nařízení úřadů, které mu vstup do areálu letiště zakazovaly.

Článek

Třiačtyřicetiletý nezaměstnaný kuchař přišel o práci v roce 2004. Poslední zaměstnavatel v Buckinghamshire s jeho kulinářským uměním nebyl spokojený a ze svých služeb ho propustil. Po přestěhování do Sussexu se nedařilo Delaneyovi uživit, neplatil nájem a měl dluhy.

„Začal využívat zařízení letiště z pouhého zoufalství. A tak se dostal do kolotoče neštěstí,“ hájil kuchaře jeho právník Peter Knight.

V roce 2006 úřady zakázaly bezdomovci pobyt na letišti i přilehlém nádraží. Zákaz vstupu do obou dopravních uzlů měl až do roku 2011. Jenže ihned po propuštění z vazby se kuchař na letiště vrátil.

„Je to trochu drzé, že se vrátíte hned na Gatwick. Jsou zde také jiná místa, kde si můžete dát sprchu. Prostě to pořád pokračuje. Všechno je to velmi podivné,“ uvedl při rozsudku Richard Hayward. Ten poslal Delaneye za mříže bez možnosti propuštění na kauci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám