Hlavní obsah

Stoupenci antivalentýna kupují figurky voodoo

Právo, Hloušková Lenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mánie oslav lásky má ve světě i zavilé nepřátele. Označují ho za smradlavý, přeslazený obchodní svátek či za den zmatených andělů. Také příslušníci antivalentýnského hnutí si ovšem mnohdy kupují dárky. Oblíbený je třeba držák na nože ve tvaru panáčka.

Článek

Stoupenci tohoto hnutí si v den zamilovaných posílají posměšné pohlednice, mohou si koupit trička s nejrůznějšími symboly zesměšňujícími veřejné vyznávání lásky, anebo si ve virtuálním světě internetu v určených diskusních fórech na Valentýna od plic postěžovat.

Touží-li někdo z odpůrců svátku své vnitřní rozpoložení dát najevo okolí, sáhne zpravidla po předmětu s patřičně výstižným nápisem. Mezi favority pár dní před dnem D například patří: Svatý Valentýn byl zbit a sťat.

Dobrý nápad; Láska je pro ztroskotance; Diagnóza: Muž. Prognóza: Konečná. Zacházení: Trpělivě zajišťujte dostatek jídla, sexu a piva, dokud nezemře; Nikdy více či Nech mě na pokoji.

Figurka voodoo se dá koupit přes internet

Kupující za toto zboží zaplatí od pár do několika set dolarů. Nejobyčejnější magnet ho vyjde na necelých pět dolarů (asi 90 Kč), odznáček na klopu saka na zhruba 54 korun a tričko na 360 Kč, stejně drahá je i čepice a žejdlík na pivo.

Originální mezi antivalentýnskými suvenýry je držák na nože pro toho, kdo má na bývalého partnera stále vztek. Červená postava nazvaná často Dárek pro ni má v těle několik otvorů, do nichž se zasunují nože. Cena? Po slevě pouhých 70 dolarů (přes 1250 Kč). Na internetové adrese Amazon.com je možné koupit i figurku voodoo. Panáček má v těle desítky otvorů na párátka. Zvláště zhrzení je mohou zapíchnout i do očí.

Pro nejzavilejší nepřátele Valentýna jsou letos připraveny limitované stokusové edice sérií odznáčků s nejrůznějšími kresbami. Jeden stojí téměř 200 dolarů (asi 3500 Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám