Hlavní obsah

Žena otěhotněla po sexu vydraženém na internetu, nyní hledá otce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Žena, která se v Německu nechala na internetu dražit k sexu s anonymními muži a po jednom takovém styku otěhotněla, vyhrála soud s internetovým dražebním portálem. Ten je podle soudu povinen poskytnout ženě identitu výherců, kteří s ní měli pohlavní styk v období možného otěhotnění, aby se mohlo zjistit, který z nich je otcem.

Článek

Jde o šest mužů, kteří vyhráli v aukci sex se ženou v dubnu a květnu loňského roku, napsala ve středu agentura Reuters. Mluvčí soudu ve Stuttgartu uvedl, že jsou zatím známa pouze jejich internetová jména či přezdívky, které si kvůli dražbě dali.

Dítě má právo znát otce

"Žena chce zjistit, který z mužů ji přivedl do jiného stavu, proto potřebuje jejich kontaktní údaje," řekl mluvčí. "Pokud nebudou souhlasit s genetickým testem otcovství dobrovolně, žena je bude muset žalovat u soudu," dodal.

Žena již dříve žádala o identitu mužů provozovatele aukčního portálu, ten jí však odmítl vyhovět s poukazem na to, že podle podmínek smlouvy musí zachovávat identitu účastníků v utajení.

Soud, na který se poté obrátila, dal ale za pravdu ženě s odůvodněním, že právo dítěte znát svého otce má přednost před zásadami obchodní smlouvy.Soud nezveřejnil věk ženy ani její státní příslušnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám