Hlavní obsah

Australan vyhrožoval, že odpálí město televizním ovladačem

Novinky, jky
BRISBANE

Australská policie v Brisbane vyhlásila výjimečný stav poté, co opilý muž vyhrožoval, že odpálí půlku města svým dálkovým ovladačem na televizi. Sedmapadesátiletý Geoffrey Fryatt, který jinak žil v luxusním městském golfovém resortu, byl nakonec zatčen polovojenskými jednotkami.

Foto: Profimedia.cz

Jedno stisknutí tlačítka a město letí do vzduchu, křičel rozzuřený muž.

Článek

Geoffrey Fryatt vyhrožoval svým sousedům, že odpálí zdejší chemický sklad dálkovým ovládáním na televizi, které držel v ruce. "Jedno stisknutí tlačítka a vybouchne půlka Brisbane," křičel i na přivolanou policii. Polovojenské jednotky se o malou chvíli později postaraly o jeho zatčení, teoreticky totiž hrozilo, že v ruce opravdu drží rozbušku.

Fryattův právník uvedl, že jeho klient ztratil schopnost sebeovládání poté, co přišel o většinu svých životních úspor.

"Lidé se opravdu bojí náhlých výbuchů a explozí. Zneklidňování veřejnosti výhrůžkami spojenými s bombami má v dnešní době daleko větší dopad, než tomu bylo dříve," řekl soudce předtím, než muže odsoudil k roční podmínce.

Fryatt byl přesvědčený, že odsouzení k jednomu roku podmíněně může narušit jeho plány účastnit se humanitární pomoci v zahraničí. Soudce ovšem o něčem takovém odmítal slyšet a reagoval slovy: "Před tím, než než vás necháme odjet do zemí třetího světa, tak vás musíme napravit."

Reklama

Výběr článků

Načítám