Hlavní obsah

Bartošová před Deskou roku zkolabovala

Právo, Vlaďka Merhautová

Před udílením ocenění Deska roku 2007 se spekulovalo, zda v pražském Divadle Hybernia vystoupí zpěvačka Iveta Bartošová. Účast na vyhlášení byla vnímána jako její návrat do českého showbyznysu. Měla premiérově zazpívat píseň Já svý křídla mám. Diváci se jí však nedočkali.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Zkoušky se Iveta Bartošová ještě zúčastnila, pak se prý nervově zhroutila.

Článek

Již před vyhlášením výsledků ankety Deska roku Allianz 2007 vládly pochybnosti, zda v sobotu odpoledne Iveta Bartošová vůbec do pražského divadla dorazí. Nedostavila se totiž už na předtáčky písně Já svý křídla mám, která byla složená přímo pro ni. Tehdy to její manažer Ivan Rösler omlouval, že má problémy s hlasem.

S náhradou počítali

Před přímým přenosem na televizi Prima se zákulisím divadla neslo, že se Iveta při zkoušce zhroutila. Nebyla ani na generálce. Lidé z organizačního štábu viděli, že nebyla už při příjezdu v pohodě. Nakonec se celá klepala, a tak ji její manažer odvezl.

Radan Dolejš, autor scénáře Desky roku, k tomu Novinkám řekl: „Že Iveta nevystoupí, jsem se dověděl v přenosovém voze. Naštěstí jsme měli přichystané náhradní řešení, protože vlastně po celou dobu se s touto variantou počítalo.“

„Nebudu vám na nic odpovídat,“ řekl Novinkám do telefonu Ivan Rösler, aniž jsme se ho stačili na něco zeptat. „Je neděle a já nevidím důvod, proč bych měl pracovat,“ odpověděl a vypnul telefon. Pak není divu, že se novináři dohadují, zda za kolapsem Bartošové bylo nervové vypětí či návrat k alkoholu.

Spěchali na ples

V programu jako první vystoupil Karel Gott. Žertoval s moderátorem večera Petrem Vondráčkem, malé sošce andělíčka, kterého dostal jako opožděný svatební dar, řekl modlitbičku Andělíčku, můj strážníčku… zakončenou přáním, ať nepotřebují advokáty (myslel tím sebe a manželku). Zazpíval a ihned odjel do Uherského Hradiště. Tam ho čekalo vystoupení na plese fotbalistů.

Stejně pospíchala i další Slavice Lucie Bílá. Také ona měla namířeno na stejnou akci jako Gott. To Aneta Langerová v sobotu večer vystupovala nedaleko Hybernie, takže své druhé ocenění převzala. „Je to komplikované, mít reprezentativní sestavu jako tu byla a najít vhodný termín. Několikrát se měnil,“ vysvětlil Novinkám Dolejš.

Proč playback?

Při přenosu celý večer nezazněla živá hudba. „Zkoušelo se pouze jeden den, pak není možné dělat realizaci takového koncertu na živo. Na jednu kapelu, aby to klaplo bez playbacku, je třeba minimálně dvě hodiny zkoušet. Dvanáct hodin bylo na všechno, přičemž vystoupilo dvanáct zpěváků, všichni šetří, proto je to tak,“ uvedl pro Novinky scénárista.

Reklama

Výběr článků

Načítám