Hlavní obsah

Claudia Schifferová je v Praze, natáčí reklamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavná německá topmodelka Claudia Schifferová opět zavítala do Prahy. Je tomu už 13 let, kdy na terase paláce Lucerna natáčela za přítomnosti svého tehdejšího přítele Davida Copperfielda videokazetu Claudia Schiffer Perfectly Fit. Teď přijela, aby v barrandovských ateliérech účinkovala v reklamě na vlasovou kosmetiku L'Oréal.

Foto: Šmíd Alan, ČTK

Německá topmodelka Claudia Schifferová při natáčení reklamy v Praze

Článek

"Už podle obrázků se mi Praha vždycky líbila. Když jsem tam ale poprvé přijela, byla jsem velmi překvapená. Velmi na mě zapůsobila. Nikdy jsem si nemyslela, že Praha bude tak krásná," vzpomínala později slavná modelka na svůj pražský pobyt z roku 1995. Připadala si prý tu jako ve filmu.

Stále atraktivní blondýnka se koncem roku dostala spolu s Kate Mossovou, Naomi Campbellovou a dalšími kráskami na seznam nejpůvabnějších žen prestižního módního časopisu Vogue. V posledních letech se však na veřejnosti příliš neobjevuje; věnuje se dvěma dětem a rodinnému životu.

Supermodelky jsou mrtvé 

Už loni na podzim Schifferová uvedla, že kultura supermodelek je dnes mrtvá. Z tohoto stavu obvinila především herečky a zpěvačky, které tvůrci reklam preferují. "Aby se dívka stala supermodelkou, musí být na všech titulních stránkách všude po světě, aby ji lidé poznávali. To ale teď není možné," citovala 37letou Claudii agentura WENN.

Její slova potvrzuje fakt, že letos v lednu měla na Barrandově podobně účinkovat v reklamě americká herečka Andie MacDowellová, známá například z komedie Čtyři svatby a jeden pohřeb. I ta už v Praze pobývala pracovně, když v roce 1999 byla přímo na Václavském náměstí aktérkou scény k filmu Harrisonovy květy. MacDowellové ale v příjezdu do Prahy zabránilo zranění.

V ateliérech společnosti Barrandov Studio loni filmaři natočili bezmála stovku reklamních spotů, což bylo ve srovnání s rokem 2006 zhruba o 50 méně. Vedení studií nižší počet přičítá tomu, že ateliéry byly většinu roku obsazeny štábem velkofilmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian.

V září tomu bude už deset let, co se Claudia Schifferová "zviditelnila" na Slovensku. S tehdejším premiérem Vladimírem Mečiarem v předvolebním období otvírala dálnici, která však nebyla uvedena do provozu. Německým novinám pak modelka řekla, že tam přijela jen za "krásami této země".

Schifferovou v roce 1989 objevil a proslavil módní návrhář Karl Lagerfeld. Už v roce 1996 však uvedl, že by už manekýnku neměla dělat. "Claudia se přežila, móda dnes už směřuje jinam. Neplatí to přitom o ní jako o ženě nebo o typu její krásy, ale spíše jde o to, že jako manekýnka vyrůstala v jiném světě, za jiné módy a v jiné době," řekl Lagerfeld v listu Bild.

Reklama

Výběr článků

Načítám