Hlavní obsah

Nedávno ovdovělý Ladislav Frej chodí s Uljanou

– PRAHA
Právo, Novinky, Vlaďka Merhautová

Herec Ladislav Frej, který nedávno pohřbil svoji manželku Věru Galatíkovou, není sám. Všude ho doprovází jeho kamarádka a láska Uljana. Je skutečně neodbytná. Chodí s ním na představení do divadla a dokonce i na natáčení seriálu Ošklivka Katka na Primě. A jde o slečnu skutečně „neopotřebovanou“. Charismatického herce s působivým hlasem na každém kroku provází sedmiměsíční kníračka Uljana.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Se svojí láskou – střední kníračkou Julčou.

Článek

„Všude ji tahám s sebou, aby doma nebyla sama,“ řekl Novinkám. Je z vrhu, který musel začínat na U, ale její páníček jí láskyplně říká Julča. Štěně, vybarvené do módního odstínu pepř a sůl, poslouchá na slovo.

„Jsme na sebe tak zvyklí, že beze mě nedá ani ránu. V divadle čeká v šatně, když by nepřišla, kluci se hned ptají, kde je Julča.“ Ve Vinohradském divadle sdílí s Ladislavem šatnu kolegové Pavel Baťek a Dan Bambas. „Naše garderobiérka je na Julču vysazená, muchlá ji a mucká,“ říkají.

Betty neznal

Na americký seriál Ošklivka Betty sloužící jako předloha k Ošklivce Katce nekoukal, takže přesně nevěděl, do čeho se pouští. „Moje děcka, tedy hlavně Kristýna, která Betty trošku znala, mi říkala, že jde o dobrý seriál. Dneska je riskantní vlézt do nějakého sitcomu. Zatím podle toho, co jsem točil, nevypadá, že by šlo o věc stále dokola a donekonečna omílající jedno klišé,“ věří Ladislav Frej.

Ladislav Frej s kolegy z nového seriálu Ošklivka Katka, který točí televize Prima.foto: Právo/Michaela Feuereislová

Nabídku přijal, protože má v poslední době dost volného času. Ve svém Divadle Na Vinohradech nezkouší nic nového. Diváci ho mohou vidět například ve hrách Donaha!, Adina, Richard Druhý, Bláznivá ze Chaillot.

Bude zase za Sovu

Před lety si zahrál po boku slovenského kolegy Ladislava Chudíka jeho syna v kultovním seriálu Nemocnice na kraji města. Hrál chirurga s pořádně komplikovaným životem nejen díky slavnému otci primáři, ale především láskou k alkoholu. V tomto týdnu Česká televize populární Nemocnici nasazuje do svého programu.

„Teď si Nemocnice užijete! Já s obrovským překvapením zjistil, že má už šestačtyřicet dílů. Začíná se úplně od začátku první původní sérií, pak druhou, která se točila v koprodukci s Němci, pak na to navazující třetí a ještě čtvrtá nejnovější. To už je tak trošku o nás bez nás. Jen se tam tak mihneme. Je ale hodně postavená na Elišce Balzerové,“ okomentoval Frej pro Novinky páteční hlavní program na ČT1.

Reklama

Výběr článků

Načítám