Hlavní obsah

Vyrazili na party v kostýmech lupičů, spustili policejní manévry

Novinky, jky, Novinky, Der Spiegel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SITTENSEN

Dva němečtí mladíci způsobili v městečku Sittensen obrovský rozruch. Na party šli oblečení jako bankovní lupiči a ani v nejmenším je nenapadlo, že když si půjdou do bankomatu v nejbližší bance vybrat peníze, tak mohou někoho vyděsit. To se ale stalo, jedna žena na ně zavolala policii. Informoval o tom německý Spiegel.

Článek

Kolemjdoucí žena spatřila podezřelou dvojici v černých kostýmech se zbraněmi a okamžitě zavolala policii. Ta okamžitě rozjela velkou akci. Poté, co dostala informaci o poznávací značce automobilu, ve kterém 20letý Johann Maier a 22letý Walter Brey jeli, tak připravila silniční uzávěry, které měly bankovní lupiče zastavit.

Oba mladé muže nakonec policisté objevili o dvě hodiny později na diskotéce v nedalekém městečku Breve. Ti se nestačili divit, když jim policisté oznámili, že budou muset celou policejní akci zaplatit. Cena se bude pohybovat v tisících eur.

Policie: mělo je to napadnout

Policisté po nich totiž spustili velkou pátrací akci, jelikož se domnívali, že byl spáchán nějaký zločin. Dokonce zažádali banku o to, aby ji poskytla identitu člověka, z jehož účtu dvojice peníze vybírala.

"Neuvědomili si, že jejich převleky mohou někoho zmást a vést dokonce k takové policejní operaci, mělo je to ale napadnout," řekl mluvčí tamější policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám