Hlavní obsah

Českou Miss 2008 se stala Eliška Bučková

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Držitelkou titulu Česká Miss 2008 se stala Eliška Bučková, osmnáctiletá studentka ze Strážnice. Titul První České vicemiss připadl Haně Svobodové (19) a druhou Českou vicemiss se stala dvaadvacetiletá dívka s řeckými kořeny Elisavet Charalambidu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

První Česká Vicemis Hana Svobodová (vlevo), Česká Miss 2008 Eliška Bučková a Druhá Česká Vicemiss Elisavet Charalambidu (vpravo).

Článek

Budoucí vítězku Elišku Bučkovou do užšího finále doprovodily Adéla Vartová, Kateřina Šamanová, Aneta Faitová a oceněné Hana Svobodová a Elisavet Charalambidu.

Královny krásy zvolili diváci z šesti superfinalistek prostřednictvím SMS zpráv. Bučková se ovšem nejvíce líbila i porotcům, kteří ji vyhlásili jako Tip poroty. Ředitelka soutěže Michaela Maláčová zdůraznila, že na rozdíl od jiných soutěží porota nezná míry dívek, ono pověstné 90-60-90. "Nepodporujeme žádné extrémní výkyvy ve váze. Já se na ty dívky dívám jako na osobnosti," uvedla.

Česká Miss: Radost mám ze všech cen

Krátce po skončení finále Maláčová uvedla, že je velmi spokojená s tím, jak televizní diváci rozhodli. Prý i Alain Delon, který měl jako čestný předseda poroty šanci dívky sledovat pouhý jeden den, vybíral podobně.

Česká Miss 2008 Eliška Bučková uvedla, že přestože má největší radost z hlavní ceny, je nadšená úplně ze všech cen. A bezprostřední dojmy? "Paráda. Jak budu slavit? No bude to dnes velké, určitě chci slavit se svými nejbližšími a pořádně si to užiju," řekla Novinkám Bučková.

:. První Česká vicemiss Hana Svobodová (vlevo), Česká Miss 2008 Eliška Bučková, Alain Delon a Druhá Česká vicemiss Elisavet Charalambidu (vpravo).foto: Právo/Lukáš Táborský

Eliška Bučková ovládla i další dílčí ceny. Stala se Českou Miss internet, Českou Miss posluchačů Frekvence 1 a také porota ji tipovala na vítězku. Elisavet Charalambidu se pak stala vítězkou ceny Česká Miss čtenářů.

Špatná akustika a skvělý Kramár

Letos se Česká Miss poprvé konala na pražském Terminálu 2 pražského letiště. V mnoha ohledech zajímavá lokalita se ovšem ukázala v lecčems nepraktická. Špatná akustika v sále (odletové hale) a nedostatečné prostory na afterparty se ovšem daly tolerovat, byly totiž vyváženy dobrou atmosférou, kterou pomohlo vytvořit několik známých osobností. Během slavnostního večera perlil zejména populární slovenský herec Maroš Kramár.

Zatímco Jana Štefánková byla ve svém komentáři nemastná neslaná, Kramár přesně věděl, kdy co říci, aby to nepůsobilo trapně a naopak uvolnilo atmosféru. Své chybičky velmi obratně řešil (když zapomněl podat jedné z finalistek mikrofon a ta tak mluvila naprázdno, okamžitě přiběhl s mikrofonem a jen omluvně tiše zaševelil: "Promiňte, já jsem se zadíval...")

"Jóžin má číslo 14"

Dívky bojovaly o korunku, jejíž umělecká hodnota dosahuje 1,25 mil. korun, v několika disciplínách. Místo klasické volné disciplíny se letos dívky procházely po pódiu se živými zvířaty - gepardem, sokolem a hadem. Zejména pak gepard Jóžin celý večer pořádně oživil. V rukou dvou superfinalistek odmítal poslušnost a své chvíle na pódiu si pořádně užíval a odmítal se jich vzdát. Nakonec musel zasáhnout jeho cvičitel a dívkám pomoci. Neplánované zdržení ovšem Kramár převrátil ve vtip: "Jóžin má číslo 14, kdybyste chtěli esemeskovat..."

Mezi hosty nechyběli premiér ČR Mirek Topolánek, běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová, desetibojař Roman Šebrle, hokejista Petr Svoboda či bývalá první dáma ČR Dagmar Havlová, které Delon stihl během přímého přenosu vystřihnout poklonu. Na otázku, jaká žena se mu vybaví, když se řekne Česká republika, řekl velmi dobrou češtinou: "Dáša".

O hudební vložky se během večera postarali Petr Hapka, Wanastovi vjecy, No Name a Gipsy.cz.

Finalistka na afterparty zkolabovala

Vydýchaný vzduch na afterparty příliš nesedl finalistce číslo 5 Kateřině Šamanové, která musela během slavnostního předávání cen urychleně opustit pódium a několik minut se zotavovala z náhlého pocitu slabosti. O několik chvil později se celá bílá na pódium vrátila a na nohou se již udržela.

Velkou hvězdou afterparty byla česká supermodelka Petra Němcová, která se vůbec neostýchala, sundala slušivé lodičky a naboso si s Michaelou Maláčovou zatančila. Němcová navíc také dirigovala taneční soutěž, ve které si dívka, která se představila jako Lucka, vytančila briliantový prsten v hodnotě 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Finalistky České Miss si užívají v Thajsku

Čtrnáctidenní soustředění v exotickém Thajsku absolvuje v těchto dnech dvanáctka finalistek České Miss 2008. Hned po příletu do Bangkoku na největší letištní...

Výběr článků

Načítám