Hlavní obsah

Britney Spearsová byla zbavena svéprávnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Britney Spearsová (26), kterou brzy ráno 31. ledna odvezla z jejího domu sanitka, je v nemocnici pro duševně choré na základě amerického paragrafu 5150, který říká, že člověk může být zbaven svéprávnosti, pokud představuje nebezpečí pro sebe a okolí.

Foto: Profimedia.cz

Toto předcházelo kritické noci. Dva dny trvající vymetání podniků a úplná absence spánku.

Článek

Vyskytly se spekulace o tom, že intervence byla plánována již několik dní a k samému provedení akce se přikročilo až poté, co Britney od soboty nespala a její stav se zhoršil.

Jeden z přítomných sdělil stránkám TMZ.com: "Když ji odváželi, na celou věc vůbec nereagovala. Nebránila se, jenom říkala, 'Děje se něco?' Vařila si kakao a čekala až ji saniťáci položí na nosítka".

Britney byla odvezena do blázince zřejmě poté, co její psychiatr kontaktoval místní oddělení losangeleské policie (LAPD) a přesvědčil je, že je nutné něco podniknout a navrhnul hospitalizaci. Na základě paragrafu 5150 nemůže být Britney prvních 72 hodin nucena k tomu, aby brala nějaké prášky.

Pokud ale i potom bude odmítat léčbu, její psychiatr může navrhnout soudu, aby přikázal Britney zůstat v nemocnici dalších 14 dní. Existují také jisté náznaky, že se Britney pokusila o sebevraždu, ale policejní zdroje trvají na tom, že k ničemu takovému nedošlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám