Hlavní obsah

Zdeněk Srstka se podruhé oženil

PRAHA

Tvrdý chlap s něžným srdcem Zdeněk Srstka se v pátek před polednem podruhé oženil. Své "ano" řekl 72letý herec a kaskadér o 14 let mladší Aleně Dvořákové na radnici v Újezdu nad Lesy. Oba tak stvrdili svůj dlouholetý vztah. Ženich s bílou růži v klopě už před obřadní síní odrážel vtípky, že se ženit musí. Nevěsta byla v růžovém. Při aktu zněly písně Evy Olmerové a Heleny Vondráčkové Čekej tiše a Lásko má já stůňu.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Herec a kaskadér Zdeněk Srstka pózuje fotografům se svou o čtrnáct let mladší partnerkou Alenou Dvořákovou před svatebním obřadem v Újezdě nad Lesy v Praze 9.

Článek

Gratulace přítomných doprovázel ze záznamu Michal Tučný a jeho Když si báječnou ženskou vezme báječnej chlap. Polibek se kvůli fotografům a kamerám musel třikrát opakovat.

Mezi hosty byli například olympijská vítězka Dana Zátopková, judista Petr Jákl, boxer Rostislav Osička, nejmenší český herec Jiří Krytinář, členové skupiny Maxim Turbulenc a kamarádi z klubu vojenských veteránů v maskáčích, kteří do Újezdu přijeli s historickými džípy, a také Jiří Krampol.

Sportovec i psí táta

"Přeju mu to. Po pětačtyřicetileté pauze je dobré, že se konečně uklidní," řekl populární komik, který se Srstkou zažil mnoho dobrého. "Je to bezvadnej člověk a sportovec, má dar šířit kolem sebe dobrou náladu a není škarohlídem. Myslím si, že to je ten pravý přístup k životu i v tomto věku," dodal Krampol.

:. Zdeněk Srstka si dává se svou ženou Alenou Dvořákovou první manželský polibek.foto: ČTK/Kamaryt Michal

Srstka, jemuž učarovala těžká atletika a jako vzpěrač se dostal v roce 1960 i na letní olympijské hry v Římě, se pak proslavil jako kaskadér i herec na filmovém plátně a televizní obrazovce. V posledních letech ze zvýraznil televizním pořadem Chcete mě?, ve kterém nabízí opuštěné pejsky novým majitelům. Rozvedený byl více než čtyřicet let.

Bohatá svatební hostina

Po obřadu se novomanželé se svými hosty odebrali do blízké restaurace. Svatební hostina, která na ně čekala, se nesla ve znamení zabijačkového guláše, černé polévky, jelítek, jitrniček, tlačenky a grilovaného selátka. Nejen proto, že je doba začínajícího masopustu, kdy se měl podle předků člověk naposledy pořádně nadlábnout, ale i proto, že to všechno má novomanžel rád.

Herectví ani odvážné kousky před kamerou bývalého aktivního sportovce nikdy neživily. Od konce 60. let strávil skoro půlku života jako hlavní správce kolejí Českého vysokého učení technického v Praze. Přesto jeho filmografie obsahuje na pět desítek titulů. Od toho nejznámějšího, jímž byla v roce 1964 legendární filmová parodie Oldřicha Lipského a Jiřího Brdečky Limonádový Joe, kde se právě někdejší sportovci blýskli v hromadných rvačkách, až po "kaskadérský" snímek Cesta peklem z poloviny 90. let a seriál Případy detektivní kanceláře Ostrozrak z roku 2000.

Zdeněk Srstka se objevil i v dalších televizních projektech včetně Sanitky, Létajícího Čestmíra, Vlaku dětství a naděje, Gagmana, Rodáků a série o majoru Zemanovi. Vystupoval také v zábavném pořadu Možná přijde i kouzelník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám