Hlavní obsah

Slepý 92letý golfista trefil jamku na první ránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CLEARWATER

Dvaadevadesátiletý zrakově postižený muž odehrál na Floridě pro golfisty mistrovský kousek hole-in-one. Na hřišti o 110 yardech odehrál tříparovou jamku. Vášnivý hráč se nepřestal svému milovanému sportu věnovat ani poté, co před deseti lety začal trpět makulární degenerací a zcela oslepl.

Článek

"Byla to moje první hole-in-one a nikdy jsem to přitom neviděl. Prostě jsem chtěl ten míč jen odpálit na hřiště,“ tvrdil nadšený golfista Leo Fiyalko. Poté co oslepl mu při hře musí někdo pomáhat zaměřovat odpaly a hledat míčky.

Toho dne hrál Fiyalko s přáteli. Všichni po jeho odpalu na jamku, do níž se ihned strefil, začali míček hledat jako ztracený v trávě. Nikoho ani ve snu nenapadlo, že by se slepý muž strefil na první ránu.

"Podíval jsem se a Leo byl nachystán odpálit. Řekl jsem mu: 'Počkej, někdo se musí dívat, Leo.' Tak jsem tam přišel a díval se, jak odpaluje, byla to docela hezká rána. Řekli bych, že to šlo na green, když jsem tam ale došel, neviděl jsem míček nikde. Tak jsem se podíval do jamky a byl tam,“ vyprávěl nadšeně jeden z kolegů Jean Gehring.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám