Hlavní obsah

Brit chce dojít pěšky bez peněz až do Indie

Právo, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsob cestování krajanů ze starších časů si chce na vlastní kůži vyzkoušet Angličan Mark Boyle. Ten ve čtvrtek pěšky vyrazil z britského Bristolu, aby pouze po svých došel až do indického rodiště Mahátmy Gándhího. Na cestu vyrazil úplně bez peněz.

Článek

Při hledání noclehu a stravy chce spoléhat jen na lidskou solidaritu a své ruce, které si vše odpracují. „Neberu si sebou žádnou kartu, cestovní šeky, nemám konto v bance, prostě nic. Po celou dobu se nedotknu peněz,“ ujistil 28letý bývalý internetový podnikatel. Do batohu zabalil pouze krém na opalování, nůž a lžíci.

„Začínám psát novou etapu svého života, který věnuji filozofii sklizně, v rámci níž si lidé vzájemně pomáhají,“ vysvětlil Boyle. Ke změně života ho přivedlo vyprávění jeho rodičů, kteří vzpomínají na to, jak se dřív lidé během sklizně dávali dohromady. „Teď ale v okolí nikoho neznají, dveře jsou stále zavřené," uvedl.

Čeká ho 14 500 kilometrů, které chce urazit za dva a půl roku. Své postřehy z cesty bude zaznamenávat na adrese www.justfortheloveofit.org/blog.php.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám