Hlavní obsah

Bookmakeři nevěří, že Irglová dosáhne na Oscara

Novinky, jky
PRAHA

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport vypsali kursy na nadcházející vyhlašování Oscarů. Mimo jiné se sází i na to, zda jediná česká naděje v soutěži Markéta Irglová získá spolu s irským zpěvákem Glenem Hansardem Oscara v kategorii nejlepší filmová píseň za titulní skladbu Falling Slowly k filmu Once. Bookmakeři v jejich úspěch příliš nevěří.

Článek

"Konkurence je obrovská, a tak se bookmakeři spíše přiklánějí k názoru, že Irglové píseň slavnou sošku nezíská (1,4:1),“ řekl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Kdo propadl kouzlu melancholické písničky z nízkorozpočtového snímku a věří v její úspěch, by za vsazenou tisícikorunu získal dvouapůlnásobek.

V kategorii cizojazyčných filmů, kde český film několikrát slavil velké úspěchy, je tentokrát největším favoritem polský film Katyn Andrzeje Wajdy s kursem 2,5:1. "Americké kinematografii by měl podle dostupných indicií dominovat snímek Tahle země není pro starý v režii bratří Coenů (1,55:1),“ dodal Lubomír Ježek.

Mezi herci v hlavní roli je hlavní favorit Daniel Day-Lewis s kursem 1,15, následovaný Johnnym Deppem s kursem 8:1. Pokud se vám ovšem líbil snímek Východní přísliby a věříte, že v něm zahrál Viggo Mortensen svou životní roli, tak by vás mohl zaujmout velmi vysoký kurs 30:1, který je na něj vypsán.

Ženy mají také svou jasnou favoritku - Julii Christie s kursem 1,35:1. O cennou sošku se však bude ucházet také Marion Cotillardová (kurs 4:1) a další kvalitní herečky. Ve světě animovaného filmu je pak jasným favoritem snímek Ratatouille s tutovým kursem 1.20:1.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám