Hlavní obsah

Muže, který si vedl na vodítku přítelkyni, nepustili do autobusu

– DEWSBURY
Novinky, jky

Pětadvacetiletému muži a jeho "zvířátku" zakázal britský řidič vstoupit do autobusu. Dani Graves je přitom zvyklý si svou přítelkyni běžně vodit na provázku, kdykoliv jdou ven. Řidič autobusu v Dewsbury v hrabství West Yorkshire byl výjevem natolik znechucen, že je odmítl vpustit dovnitř a odjel. Oba dva se považují za gothy, což bylo zřejmě na jejich vzhledu patrné.

Foto: Profimedia.cz

Lásce se meze nekladou.

Článek

"Jednoduše mě vystrčil z autobusu. Řekl doslova: Nepouštíme dovnitř blázny a jejich hafánky, jako jste vy," uvedl znechuceně Graves pro britský deník Daily Mail. Pár si také okamžitě stěžoval u autobusové společnosti, že se stali obětmi diskriminace.

"Je to jednoznačně diskriminace, skoro bych to označila jako nenávistný zločin," řekla devatenáctiletá Tasha Maltbyová, která ihned také obhajovala svůj životní styl.

"Jsem domácí zvířátko a všeobecně se i jako takové domácí zvířátko chovám. Je to poměrně jednoduchý život. Nevařím ani neuklízím a nechodím nikam bez svého páníčka Daniho. Může se to zdát někomu podivné, ale vyhovuje nám to a jsme oba šťastní. Je to moje kultura a moje volba. Nikomu to neubližuje," dodala Maltbyová.

Kdo je to goth?

Goth je člen moderní subkultury, která se zrodila na začátku osmdesátých let, společně s hudbou žánru gothic rock. Goth se vyznačuje výstředním obojetným oblečením (mísí prvky ženského i mužského oblečení), chodí často oblékán doslova ve viktoriánské či renezanční módě, nejlépe černé barvy. Ponurý vzhled dovršuje často i velkým množstvím makeupu, které má prohlubovat jeho bledé vzezření.

"Jakákoliv obvinění z diskriminace bereme velmi vážně. Pan Graves nás již přímo kontaktoval a ihned, jak bude naše vyšetřování u konce, tak ho budeme informovat o výsledku," uvedl Paul Adcock z autobusové společnosti Arriva Yorkshire.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám