Hlavní obsah

Jak správně jezdit autobusem? Nová příručka vám poradí

Novinky, jky
LONDÝN

Jestli netušíte, jak správně jezdit autobusem, jste ideálním příkladem člověka, pro kterého byla v Anglii sepsána speciální příručka. Nenaučí vás bez nadsázky nic jiného, než jak najít správný autobus, jak do něj vstoupit a naopak z něj vystoupit či další "objevné" rady. Informovala o tom agentura Ananova.

Článek

Průvodce, který je vhodný opravdu jen pro idioty, sepsala britská národní autobusová společnost Stagecoach. Tento manuál prý vytvořila proto, že lidé se stávají stále více závislými na svých automobilech. A jak příručka začíná? "Používání autobusu nemůže být jednodušší..."

"Počkejte, až se dveře otevřou. Teprve pak vstupte..."

"Nejdříve byste se měli rozhodnout, jaký autobus potřebujete, a ve chvíli, kdy zahlédnete přijíždějící autobus, identifikujete ho dle čísla a cílové stanice na přední straně. Řidiče dejte raději signál, že chcete nastupovat. Počkejte, než autobus zastaví a dveře se zcela otevřou. Teprve poté vstupte dovnitř," pokračuje příručka ve svých perlách.

Mluvčí Stagecoach ale tvrdí, že je vydání této příručky zcela opodstatněné. "Když se podíváme 30 až 40 let do minulosti, tak každý věděl, jak používat veřejnou dopravu. Dobíhání autobusu byla každodenní rutina v dobách, kdy jsme byli děti. Nechceme v příručce nějak mentorovat, pouze odpovídáme na otázky, které způsobují u lidí strach a nejistotu v momentě, kdy uvažují, že by jeli autobusem," uvedl mluvčí společnosti Stagecoach Steven Stewart.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám