Hlavní obsah

Velšští sourozenci zakládají novou církev Jediů

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Inspirováni hvězdnými válkami z filmů Star Wars, rozhodli se Barney a Daniel Jonesovi založit novou církev Jediů. Tento náboženský rytířský řád přitom v sérii na sebe navazujících filmů oplývá zázračnými silami, zastupuje dobro a vyniká v potírání intergalaktického zla. Šestadvacetiletý Barney si nechává říkat Rytíř Jonba Hehol, jeho o pět let mladší bratr Daniel je pak Rytíř Morda Hehol.

Článek

Oba se stanovili hlavami britských Jediů, kterou uznávají jako skutečnou církev. Mezi jejich služby patří kázání mystické Síly, výcvik se světelnými meči a meditační techniky. Kadeřník Barney pak britskému BBC řekl: „Jako děti jsme se vždy dívali na filmy Star Wars. Pak jsme zjistili, že na internetu je pár stránek, stránek zasvěcených církvi Jediů.

Vytiskli jsme si pár modliteb a jednou v noci jsme doma udělali kázání pro pár přátel…Můj bratr a já budeme nosit pláště Jediů, tmavě hnědé róby… kongregace by měla být v černém. Chceme vnést smysl jednoty do našich setkávání.“ S bratrem Danielem žijí ve velšském Holyhead a pomáhají ve volném čase provozovat čtyři internetové stránky zasvěcené své víře.

Ve svém kruhu by rádi přivítali také ženy, ačkoli jsou tam zatím jen samí muži. Naopak nejsou vítáni ti, kteří se staví na temnou stranu Síly. Ti budou také z komunity věřících vyloučeni. „Samozřejmě, když někdo začne zkoušet a používat dobrou sílu pro svou hamižnost a moc, pak přinese na naše setkání negativní vlivy. Nemůžeme nechat Sílu narušovat negativními vlivy,“ ukončil svůj rozhovor Barney.

Podle něj dnes žije v celé Británii 390 tisíc lidí, kteří církev Jediů uznávají jako svou pravou víru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám