Hlavní obsah

Ženu zaměstnával její otec, po němž celý život pátrala

Novinky, BBC, rei

Čtyřicetiletá Vietnamka odcestovala před lety na Tchajwan, aby našla svého otce, kterého nikdy nespatřila. Aniž by to jeden z nich tušil, dostala u něj práci. Skutečnost, že šéf je jejím otcem, zjistila, až když z pozice odešla.

Článek

Tran Thi Kham pracovala v domácnosti 77letého Tsai Han-chaoa. Se svým otcem se shledala až po vypovězení smlouvy poté, co zjistila, že si v domě svého bývalého zaměstnavatele zapomněla některé věci. Mezi nimi byly i předměty, které Tsai daroval její matce před více než čtyřiceti lety.

„Jak mě předtím mohlo napadnout, že je to moje dcera? Nešlo neplakat, když jsme se konečně našli,“ řekl Tsai tchajwanské televizi.

Tran hledala na Tchajwanu svého otce několik let. Vodítkem jí byl jen zlatý prsten a otcova fotografie z mládí, tedy předměty, které Tsai věnoval ženě, do níž se v roce 1967 zamiloval v Honkongu. Žena se později vrátila domů do Vietnamu a on na Tchajwan. Netušil, že porodila dceru a o dva roky později zemřela.

Dítě vychovávala teta a dívka ji považovala za matku až do svých 21. narozenin, kdy jí žena o jejím původu pověděla a darovala předměty, jež Tran nakonec pomohly otce najít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám