Hlavní obsah

Dítě běželo po autonehodě bosky pro pomoc tři kilometry

Novinky, jky
ADELAIDE

Jedenáctiletý Lachlan Nally je považován v australském Adelaide za hrdinu poté, co dal svému otci po nehodě umělé dýchání a bosý doběhl do tři kilometry vzdálené vesnice pro pomoc. Vše se seběhlo poté, co jeho otec sjel se svým vozem ze silnice, jen několik kilometrů na sever od Adelaide. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Malý chlapec zajistil svému otci v kritický moment veškerou možnou pomoc.

Článek

Malý Lachlan si všiml, že se otcova hruď nehýbe a okamžitě mu začal dávat dýchání z úst do úst. V tom pokračoval až do chvíle, než začal šestatřicetiletý muž dýchat sám. V ten moment, navzdory drobným zranění, se vyprostil hoch z auta a bosý běžel do tři kilometry vzdáleného města Koolunga, kde se mu podařilo boucháním na dveře vzbudit majitele hospody.

"Byl jsem v šoku, otec stále nemluvil, tak jsem se sebral a běžel jsem do hospody, protože jedině odtamtud znám nějaké lidi. Měl jsem obrovský strach, všude byla úplná tma, a tak jsem pořádně nic neviděl, řekl jedenáctiletý chlapec.

Od policie dostane zřejmě ocenění

Jeho otce transportoval vrtulník do nemocnice Royal Adelaide, byl v kritickém stavu. Lachlanova matka, kterou vzbudili přibližně ve tři ráno spolu s policisty, popsala svého syna jako odvážného kluka, který by toto udělal pro každého.

"Běžel tři kilometry ve tmě, to je na tak malého kluka pořádný výkon. Také jsem mu řekla, že zachránil svému otci život," dodala matka.

"Myslíme si, že je to jeden z nejhrdinštějších činů, které jsme tu kdy měli možnost vidět. Policie to jistě nějakým způsobem ocení," uvedl vedoucí místní policie Graham Goodwin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám