Hlavní obsah

Maďar vyhrál v loterii čtvrt miliardy

Právo, ivi (Bratislava)
BUDAPEŠŤ

Zatím neznámý šťastlivec vyhrál v maďarské sázkové hře Lottó dvě miliardy 356 miliónů forintů (asi 250 miliónů korun). Je to třetí nejvyšší výhra v historii Maďarska. Výherce má nyní 90 dnů na to, aby si peníze převzal.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jak uvedl László Somorai ze společnosti Szernecsejáték Zrt., výherce se může přihlásit na telefonním čísle, jež mu poskytne každá podatelna Lottó v zemi.

Loterijní horečka v Maďarsku byla v posledních dnech na vzestupu. "V uplynulém týdnu bylo podáno sedm a půl miliónu tiketů," uvedl Somorai. Vsázeli si také občané sousedních zemí. "Po zrušení hraničních kontrol na hranicích se Slovenskem a Rakouskem nemáme přesný přehled o pohybu osob. V podatelnách Lottó v blízkosti hranice s těmito státy byl v posledních dnech zaznamenaný zvýšený provoz," potvrdil policejní mluvčí Bertalan Gaskó.

V roce 2002 vyhrál sázející téměř tři miliardy forintů, nejvyšší výhru v historii Maďarska si však odnesl sázející o rok později. Rekordní částka činila přes pět miliard forintů.

Sázející musí ve hře Lottó uhodnout pět čísel z devadesáti nabízených na tiketu. V 51leté historii hry Lottó uhodli pět čísel poprvé v roce 1957, kdy si výherce odnesl 855 tisíc forintů. První miliardu za výhru v Lottó vyplatili v roce 1999.

Reklama

Výběr článků

Načítám