Hlavní obsah

Majitel stánku zavedl poplatky pro doktory

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN
Aktualizováno

Svérázně reagovat na zavedení poplatků u lékařů se rozhodl majitel stánku s občerstvením v Hodoníně. Pro doktory a lékárníky zavedl zvláštní ceník s třicetikorunovými příplatky.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Jaroslav Šaněk říká: občerstvení doktorům draho, postiženým dětem párek v rohlíku gratis.

Článek

Čelní stranu stánku zdobí oznámení, které hlásá, že doktoři zaplatí za nákup o třicet korun víc. Lékárníci mají mít třicetikorunovou přirážku na každý kus a lékaři z pohotovosti si mají nachystat o devadesát korun víc.

„Zastavovali se tady lidé pro párek v rohlíku a lamentovali, že právě jdou od doktora a museli tam platit. Tak jsem se rozhodl, že něco udělám. Výsledkem je ta cedule,“ řekl Právu Jaroslav Šaněk.

Výsledek se dostavil. Ne, že by si muž zvýšil příjmy, ale lidé si už nestěžují. Naopak, cedule jim vykouzlí na tvářích úsměv. „On je takový recesista pořád,“ komentovala čin souseda žena z vedlejší trafiky.

Nikdo se nepřiznal

Příplatek zatím žádný lékař ani lékárník nezaplatil. Nikdo se také ani ke své profesi u bistra nepřizná. „Chodí sem i doktoři, vím to, ale přeci jim to nebudu připomínat,“ smál se Šaněk.

Stánek ale zdobí i jiné nápisy. Třeba ten, který oznamuje, že tělesně postižené děti mají v občerstvení párek v rohlíku zdarma. Ten už je ale míněn zcela vážně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám