Hlavní obsah

Johnny Depp daroval milión liber nemocnici, kde zachránili jeho dceru

LONDÝN

Hollywoodský herec Johnny Depp navštívil v pondělí tajně nemocnici Great Ormond Street v Londýně a daroval jí milión liber (34 miliónů korun) jako výraz vděčnosti za to, že tamní zdravotníci zachránili jeho dceři život. Podle listu Daily Mail přijel do dětské nemocnice, kde se loni léčila jeho osmiletá dcera Lily-Rose se selháním ledvin, nečekaně.

Článek

Minulý týden pozval pět lékařů a sester této nemocnice na párty pořádanou u příležitosti londýnské premiéry jeho filmu Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street. Koncem listopadu strávil čtyři hodiny v nemocnici a vyprávěl pohádky na dobrou noc dětským pacientům oblečeným jako kapitán Jack Sparrow z filmu Piráti z Karibiku.

Loni v březnu strávila Lily-Rose devět dní v nemocnici Great Ormond Street poté, co se nakazila nebezpečnou bakterií Escherichia Coli a selhaly jí ledviny. Údajně se nakazila, když bydlela s rodiči v pronajatém domě v Richmondu a Depp natáčel film Sweeney Todd. Natáčení muselo být zastaveno, když se její stav zhoršil natolik, že byla ohrožena na životě a musela být převezena do nemocnice.

Bolest a strašný strach o dítě se podle Deppa odrazily i na jeho výkonu ve filmu a v jeho smutném pohledu ve snímku. Depp, který získal v pondělí Zlatý globus za nejlepší herecký výkon v hlavní roli v muzikálu o "ďábelském holiči", se později svěřil novinářům se svými prožitky: "Byla to nejhorší věc, jakou jsme kdy prožili. Bylo to peklo. Ale kouzelné je, že se z toho tehdy dostala. Nemocnice Great Ormond Street je úžasná, fantastická nemocnice."

Filmové studio dalo ještě desetkrát více

Nemocnici dalo velkorysý dar deset miliónů liber (téměř 342 miliónů korun) také studio Walt Disney Pictures, které je distributorem filmu Piráti z Karibiku. Nemocnice bude potřebovat v příštích pěti letech na svoji přestavbu 170 milionů liber.

Třiačtyřicetiletý Depp žije s o devět let mladší francouzskou zpěvačkou a herečkou Vanessou Paradisovou. Mají spolu dvě děti; kromě Lily-Rose také pětiletého syna Johna "Jacka" Christophera Deppa III.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám