Hlavní obsah

Ruska porodila čtyři děti za čtyři minuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen čtyři minuty trvalo jedenatřicetileté Juliji Grachovské z městečka Baltijsk v ruské Kaliningradské oblasti, než přivedla na svět čtyři zdravé děti. Podle ruských lékařů se ženě bezproblémovým a rychlým porodem podařilo překonat hned několik rekordů.

Článek

Podle ruského deníku Tvoj děň se rodina vojenského námořníka Sergeje Grachovského rozrostla o dva chlapce a dvě holčičky. Kvůli nízké hmotnosti jsou zatím všechny děti v inkubátorech. "Všichni se podobají tátovi," prohlásila krátce po porodu jejich maminka. Rozhodnuto ovšem zatím stále není, jak se budou malí sourozenci Grachovští jmenovat.

S manželem si prý vždy přáli mít dvě děti, a tak se, když jejich starší dcerka oslavila osmé narozeniny, rozhodli pro dalšího potomka. Na ultrazvukovém vyšetření se však Julija celkem brzy dozvěděla, že čeká hned čtyři děti.

Grachovského velitelé udělili otci čtyřčat mimořádnou dvoutýdenní dovolenou a slíbili pomoci s hledáním většího bytu. Rodina totiž žije na pouhých 53 metrech čtverečních v domě, který byl postaven ještě před druhou světovou válkou a navíc přibližně před čtyřmi lety vyhořel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám