Hlavní obsah

Osmaosmdesátiletý Brit debutoval v baletním vystoupení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Většina smrtelníků v osmaosmdesáti považuje za úspěch, že může vstát bez problémů z postele. Jenže pro Johna Lowa z anglického Witchfordu to neplatí. V požehnaném věku totiž exceloval při svém baletním debutu. Vystoupil pod vedením své dcery profesionálky. S baletem začal přitom až v devětasedmdesáti letech, kdy ho k uměleckému tanci přivedla dcera Alison věnující se baletu profesionálně.

Článek

„Bylo nádherné, že jsem to udělal, a vůbec nechápu, proč se tomu nevěnuje více mužů,“ podivoval se rozjásaný učitel na penzi před novináři z BBC. John Lowe vystoupil v představení baletního sdružení při Lantern Dance Theatre Company. Uměleckým tancem ztvárnil Prokofjevův Kamenný květ.

"Šel jsem do taneční školy na hlavní třídě v Ely a požádal je, jestli bych nemohl dělat step a balet a oni mi řekli: 'Jistě, samozřejmě můžete'. Od té doby se mu věnuji. Doma mám lano, kterým si snažím natahovat do výšky nohy. Jsem šťastný, že nemám žádný problém s rutinními prvky, je to ale tím, že cvičím. Na baletu není nic zženštilého, musíte být velmi fyzicky zdatní, abyste mohli tančit. Vidím kolem sebe, jak se lidi sotva plazí, hrbí se s cigaretou, měli by dělat balet,“ věří děda jedenácti vnoučat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám