Hlavní obsah

Angličané peticí žádali možnost chovu slonů na zahradě

Novinky, jky
LONDÝN

Celkem 650 lidí podepsalo petici, která by dávala možnost obchodům se zvířecími mazlíčky prodávat slony a zájemcům je poté chovat na zahradách. Sepsání petice vyvolala dvanáctiletý Jack Smithies. O celé kauze informoval deník The Sun.

Foto: Alžběta Trousilová, Novinky

Na slony se budou muset Angličané chodit dívat stále do zoo.

Článek

V petici se britští vládní činitelé dočetli, že ti co ji podepsali hluboce věří, že každé dítě ve Velké Británii by mohlo těžit z toho, že vlastní slona.

"Když jsem byl menší, tak jsem chtěl o tato úžasná stvoření pečovat. Ve věku 12 let si ale uvědomuji, že mě v této věci nikdo nebere vážně. Sloni jsou zvířata, o kterých by se mohli děti mnoho naučit, kdyby je měli na svých zahradách v levně upravených boudách," uvedl dále Jack Smithies.

Britská vláda souhlasila s tím, že mít zvíře má mnoho výhod, ale už si nemysleli, že by byli vhodnými mazlíčky právě sloni.

V odpovědi z Downing Street tak stálo: "Jsou to velmi velká zvířata, která jednoduše nemohou být domácími mazlíčky. Je nemožné, aby se jim dobře žilo v nějakém obchodě se zvířaty či v nějakých boudách u lidských obydlí. Sloni mohou být také nebezpeční a pro lidi by bylo riskantní držet je na svých zahradách."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám