Hlavní obsah

Stoletý Brit spí od narození stále ve stejné posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Třicet tisíckrát se probudil ve stejné a jediné posteli stoletý Douglas Mathews z jihoanglického Stavertonu. Den co den od 5. ledna 1908 se probouzí na lůžku, kde se narodil. Tehdy matce pomáhal s porodem lékař, který před stoletím dorazil uprostřed sněžné noci na hřbetu koně.

Článek

Z úst stoletého farmáře dnes dostává rčení „doma je doma“ skutečnou váhu. „Stále spím ve stejné posteli, kde jsem se narodil. Samozřejmě si to nepamatuji. Ale náš rodinný lékař doktor Williams mi řekl, že musel tehdy přijet na hřbetu koně závějemi sněhu.

Za ty roky se to tu hodně změnilo, ale nikdy jsem se nechtěl přestěhovat. Ve svém věku už nemám žádnou potřebu měnit svou ložnici,“ svěřil novinářům z deníku Telegraph stoletý Mathews.

Na lůžku do roku 1996 spával s manželkou Mabel, kterou už dvanáctý rok přežívá. Tradice a rodina jsou pro farmáře největší hodnotou. Na statku jeho rodina totiž pobývá již od roku 1870. Ve dvanácti letech sám ukončil školní docházku a začal se věnovat zemědělství po boku otce Alfreda. Celé hospodářství převzal pod svým vedením v roce 1934, kdy se oženil s Mabel.

„Mému otci bylo 52 let, když jsem se narodil, a byl jsem jeho jediným dítětem a jediným schopným člověkem vést farmu. Zůstal jsem ve stejné místnosti, protože jsem to vždy považoval za nejsprávnější,“ dodal stoletý Brit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám