Hlavní obsah

Newyorský čistič oken přežil pád ze 47. patra

NEW YORK

Newyorský čistič oken, který v prosinci vypadl ze 47. patra, se zřejmě zcela uzdraví. Podle lékařů jde téměř o zázrak, napsala agentura AFP.

Článek

Ekvádorec Alcides Moreno vypadl z jednoho z manhattanských bytů 7. prosince, když se pod ním utrhla pracovní plošina. Moreno se na ní však při pádu do stopadesátimetrové hloubky dokázal udržet. Jeho bratr, který s ním myl okna, pád nepřežil.

Moreno utrpěl zranění mozku, páteře, hrudníku i žaludku a zlomil si několik žeber, pravou ruku i obě nohy. V rámci transfuzí mu lékaři do těla vpravili obrovské množství krve a krevní plazmy a devětkrát ho operovali.

Na Štědrý den se ale Moreno probudil a pohladil tvář ošetřující sestřičky.

"Podívala jsem se na něj a řekla: ´To bys neměl dělat. Já jsem tvoje žena a měl by ses dotýkat jen mě´," citoval list The New York Times jeho manželku Rosario.

Doktoři mají za to, že sedmatřicetiletý muž se plně uzdraví. "Pokud věříte na zázraky, tohle je jeden z nich," uvedl lékař Philip Barie z Newyorské presbyteriánské nemocnice. Podle něj totiž lidé většinou nepřežijí pád z větší výšky než z desátého patra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám