Hlavní obsah

Malajský ministr rezignoval, účinkoval v pornografickém snímku

Novinky, BBC, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Malajský ministr zdravotnictví Chua Soi Lek oznámil v úterý svou rezignaci poté, co přiznal, že byl nafilmován na sexuálně laděném videosnímku. Nahrávka se začala velmi rychle šířit a skandál tak nebylo možné utajit. Snímek ukazuje otce tří dětí, jak souloží se svou dobrou přítelkyní v hotelovém pokoji.

Článek

V úterý šokoval celý národ, když po spekulacích mnoha médií přiznal, že je opravdu mužem, který se na nahrávce nachází. Jde tedy o nejčerstvější z řady problémů ve vládě malajského premiéra Abdullaha Badawiho, který zřejmě v nadcházejících týdnech navrhne uspořádání předčasných voleb.

Video pravděpodobně pochází z hotelové průmyslové televize, otázku porušování soukromí ale Lek nyní neřeší. Šedesátiletý muž přiznal, že se na snímku nachází on a jeho blízká přítelkyně, rázně ale popřel, že by o natáčení věděl, či byl dokonce jeho strůjcem. Kopie nahrávky byly zanechány po různých místech oblasti, ze které Chua Soi Lek pochází tak, aby je lidé mohli lehce nalézt.

"Kdo to udělal, to není vůbec důležité. Co je nejdůležitější, je to, že má rodina přijala mou omluvu," řekl v úterý Chua. Jako ministr zdravotnictví se Chua zasadil o velké rozšíření kondomů zdarma, aby pomohl zabránit šíření viru HIV. Tento jeho krok se nelíbil nábožensky založené opozici, která by mohla také za rozšířením nahrávky stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám