Hlavní obsah

Ze slovenské bezdomovkyně se stala milionářka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Slovenka Júlia Vavrinková (73) žila několik let na ulici a vůbec netušila, že zdědila 80 tisíc metrů čtverečních půdy na nejlukrativnějším území pod Vysokými Tatrami. Jak informovala televize Markíza, bezdomovkyně zdědila společně s bratrem majetek v hodnotě několika desítek miliónů korun.

Článek

V obci Veľký Slavkov patřila Vavrinková mezi nejchudší lidi a rázem se z ní stala milionářka. "Už se kolem ní točí různí lidé, kteří by chtěli získat její majetek. Dáme si na babičku pozor," slíbil starosta obce František Šáry. Spekulanti už ženě nabízeli byt v Popradě za 4 milióny korun.

Za nečekaným štěstím Vavrinkové stojí starosta obce. Před časem obec zakoupila počítačový program, v němž jsou uvedeni všichni majitelé pozemků na Slovensku. "Překvapilo mě to, když jsem zjistil, že pani Vavrinková zdědila po rodičích velké pozemky," dodal starosta.

Babička se stala bezdomovkyní, když se jí zřítil po léta neudržovaný dům. Je skromná a chce jen slušné bydlení, něco dá na místní školu a na charitu. Jak říká, nechce si koupit ani novou zubní protézu, protože jednu už měla a nebyla s ní spokojena.

Reklama

Výběr článků

Načítám