Hlavní obsah

Hit pro rok 2008: brnění pro psy i veverky

Novinky, jky

Mnoho nadšenců se začalo v USA věnovat výrobě brnění pro zvířata. Největším hitem jsou jednoznačně brnění pro psí bojová plemena, koně nebo dokonce i veverky. Cena brnění pro pitbull teriéra může dosáhnout až deseti tisíc korun. I přesto však někteří pejskaři neváhají a svému čtyřnohému příteli brnění kupují.

Článek

Mnozí se obávají, že budou brnění využívána při tzv. psích zápasech, které jsou sice po celém světě nelegální, avšak i přesto se dějí. Dalším velkým otazníkem je, nakolik zvíře při nošení brnění trpí a zda nejde o týrání zvířat.

Není také úplně jasné, k čemu je brnění pro psy či jiná zvířata dobré.

Těžko říci, co se psovi právě odehrává v hlavě. A to ještě nemá helmu, která se pro bojová plemena také vyrábí. Foto: pitbullarmory.com

Výrobci se nespecializují pouze na brnění pro psí plemena. Absolutní lahůdkou je pak přibližně 16 gramů vážící brnění pro veverky, které nabízí jeden nadšenec. Pokud chcete shlédnout celou jeho nabídku, tak můžete na stránkách pitbullarmory.com.

Válečná veverka působí roztomile. Foto: pitbullarmory.com

Již samotný pojem "bojové plemeno" je značně kontroverzní, existuje totiž silně zastoupený názor, že je toto označení zcela zavádějící. Pravda ovšem je, že když už na člověka zaútočí pitbull teriér či staffordšírský bulteriér, tak bývají následky mnohdy tragické.

Reklama

Výběr článků

Načítám