Hlavní obsah

Fotbalový sudí v Malajsii si zjednal pořádek výstřely z pistole

KUALA LUMPUR

Velmi netradičním způsobem odřídil nejmenovaný rozhodčí nedělní duel malajsijského regionálního poháru mezi celky Kampungem Bumiputera FC a Rejosari. Nejdřív udělil jednomu hráči červenou kartu a při následné vřavě si zajistil pořádek několika varovnými výstřely z pistole.

Článek

"Kovbojské" vystoupení sice fotbalisty uklidnilo, sudí - v civilu dopravní policista - ale skončil ve vazbě a je vyšetřován z neoprávněného použití střelné zbraně.

Rozhodčí, jehož jméno malajsijská fotbalová federace ani policie nezveřejnily, se dostal do potíží pět minut po zahájení druhého poločasu, když po nebezpečném skluzu vyloučil fotbalistu Bumiputery. Spoluhráči potrestaného hráče okamžitě obklopili sudího, začali mu nadávat a protestovali proti verdiktu. Když se k nim přidalo několik fanoušků, kteří vnikli na plochu, rozhodčí utekl ke svému služebnímu vozu, vytáhl pistoli a vřavu uklidnil několika výstřely do vzduchu.

"Musíme vyšetřit nejen to, jestli měl právo použít zbraň, ale také proč si ji vůbec na utkání vzal," řekl listu The New Straits Times vyšetřující policista s tím, že vedle rozhodčího skončilo v cele také pět fotbalistů, kteří byli při protestech nejagresivnější.

Ti nakonec mohou být rádi, že sudí se omezil jen na varovné výstřely. Před třemi lety rozhodčí v Jihoafrické republice zastřelil trenéra, který protestoval proti nařízené penaltě. V roce 1999 ve stejné zemi zastřelil sudí protestujícího kapitána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám