Hlavní obsah

Mrtvý Američan poslal svým známým vánoční přání ze záhrobí

Novinky, Jakub Kynčl
ASHLAND

Chet Fitch byl nenapravitelný šprýmař po celý svůj život. Když ale ve věku 88 let zemřel ve městě s příznačným názvem Ashland (Země popela) v americkém státě Oregon, měl pro své příbuzné a nejbližší připravený ještě jeden žertík, ten finální.

Článek

Všichni Fitchovi známí obdrželi od Cheta Fitche vánoční přáníčka navzdory tomu, že zemřel před více než dvěma měsíci. Na přáních byla zpětná adresa, která mluví sama za sebe - Nebe. Nejméně 34 přáníček dorazilo před svátky do schránek jeho známým.

Obsahovaly bizarní vzkazy, jako například tento: "Požádal jsem Šéfa, jestli bych se mohl proplížit zpět a poslat pár přáníček. Nejdříve odmítl, ale poté, co jsem na tom trval, tak konečně řekl: ´No tak dobře, ale moc se tam nezdržuj.´ Přál bych si, abych vám mohl říci, jak to tu vypadá, ale nejde to popsat slovy. No, raději bych se měl zase vrátit, Šéf byl tolerantní, když mi to povolil, tak nebudu tlačit na pilu. Tak se zase někdy uvidíme (s některými dříve, než si myslí). Přeji vám velmi šťastné Vánoce. Chet Fitch"

Přání rozeslala jeho kadeřnice

Byl to vánoční zázrak? A pokud ne, tak jak dokázal Fitch doručit svou poslední zásilku? Nebudeme si s vámi hrát na Věřte, Nevěřte - vysvětlení je velmi jednoduché. Nejkrásnější dílo se totiž povedlo jeho kadeřnici nikoli v salónu, ale právě při rozeslání těchto přání. Domluvení spolu už byli totiž neuvěřitelných 20 let. Během této doby jí muž dával aktualizovaný seznam adres a také dostatek peněz, aby pokryl stále zvyšující se cenu poštovného.

Kadeřnice měla jasný rozkaz, rozeslat speciální přáníčka první Vánoce po jeho smrti. Muž zřejmě tušil, že jeho čas nadchází. Vždy vtipkoval, že už ji musí nudit příprava tohoto žertíku, když stále nemá žádný výsledek. Když se přišel nechat ostříhat letos v říjnu, tak kadeřnic řekl, že přáníčka využije pravděpodobně již tento rok. O týden později zemřel.

Adresáti byli v šoku, ale smáli se

Mužova důvěrnice nezklamala a Fitchova ručně psaná přáníčka dorazila všem na seznamu těsně před svátky. Adresáti mohli být překvapení z přáníček samotných, nikoliv však osobou, která jejich rozeslání zinscenovala. "Všechno co mě v tu chvíli napadlo bylo jen: ´Ty malej smraďochu!´ Bylo to úžasné. Prostě Chet, vždy se musel smát naposled," směje se Debbie Hansenová Bernardová, která znala staříka 25 let.

"Většina z nás si vánoční přání chvíli nechává. Ti šťastní, kteří dostali letos přáníčko od Cheta Fitche si ho ale nechají zřejmě o mnoho déle, jako upomínku toho, že někteří lidé sice umírají, ale přátelství a dobrý smysl pro humor nezemřou nikdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám