Hlavní obsah

Britský poslanec přespal mezi bezdomovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Noc na ulici strávil o Vánocích britský konzervativní poslanec Grant Shapps. Chtěl tak podle agentury AFP upozornit na těžkosti života bezdomovců.

Článek

Nejprve hodlal strávit noc na parkovišti, odtamtud jej ale vyhnali s odkazem na soukromé vlastnictví. Přespal tedy na ulici.

"Říkali mi, že nejhorší není zima, ale mokro. Většinu noci mi nic nevadilo, ale nad ránem začalo pršet," uvedl Shapps. "Největší lekce je to, jak se na ulici cítíte zranitelný. Jakékoliv auto, kdokoliv z kolemjdoucích vás nutí být ve střehu," prohlásil zákonodárce.

"Bezdomovci mi říkají, že nejtěžší na životě na ulici je nedostatek důstojnosti, respektu," dodal poslanec. Shapps přiznal, že svým činem chtěl upoutat pozornost a udělat si reklamu, považuje to ale za přínosné.

V Británii je podle něj až třikrát více bezdomovců, než oficiálně uvádí vláda. Požaduje proto více veřejných ubytoven, které by těmto lidem mohly poskytnout přístřeší.

Reklama

Výběr článků

Načítám